Інструкція по виправленню і заточуванні ножів
Компанія FISSMAN™ може запропонувати Вам різні види точілок для ножів, наприклад, алмазні точила, керамічні точильні бруски, точила для кишенькових ножів, точильні бруски з карбіду та інші види точілок. Стругачки можуть бути класифіковані згідно з області їх застосування. Два часто використовуваних виду точілок - точила для кухні і точила для зовнішнього застосування, що легко переносяться і безпечні у використанні, також наші точила часто використовуються під час пікніків за містом і під час туристичних походів. Існують ножі різних форм, тому ми пропонуємо різні точила для задоволення різних вимог.
Види точілок
Точильний камінь FISSMAN™— це простота, зручність в експлуатації і найголовніше — надійність і безпека у використанні. Точильні елементи покриті 100% алмазними абразивами — самим твердим матеріалом у світі, це дозволяє заточувати ножі швидше і якісніше. Точилка розроблена для заточування кухонних ножів як європейських (з двостороннім заточуванням), так і японських (з одностороннім заточуванням), а також для туристичних, мисливських, кишенькових, обробних ножів, китайських сокирок і ножиць із сталі, також її можна використовувати для керамічних ножів.
Точильні камені мають різну ступінь зернистості:
· грубі - зернистість до 1000 одиниць - використовуються для відновлення правильного кута заточування і форми ріжучої кромки;
· середні - зернистість 1000-3000 одиниць - використовуються для заточування як такої;
· тонкі - вище 3000 одиниць - використовуються для чистової правки ножа.
Ми рекомендуємо проводити заточування ножів на точильних водних каменях великої зернистості і регулярно правити ножі на керамічному мусате або на точильному камені невеликий зернистості.
Перед використанням точильного каменя його потрібно повністю занурити у воду на 5-10 хвилин. Під час заточування точильний камінь повинен завжди бути вологим. При заточуванні японських ножів з одностороннім заточуванням спочатку необхідно заточувати виступаючий узвіз, до появи рівномірного заусенца, а потім з невеликим натиском кілька разів провести по каменю увігнутою стороною. При заточуванні ножів з «двосторонньо-симетричними» формою ріжучої кромки спочатку заточуйте одну сторону, до появи заусенца, потім приступите до заточуванні іншого боку ножа. При необходимости повторите операции на более мелкозернистом камне. Затачивайте нож так долго, как это требуется для достижения остроты ножа, соблюдая симметричность заточки.Не оказывайте сильных давящих движений на нож.
Мусат FISSMAN™ — это универсальный инструмент для правки ножей, с помощью которого можно выровнять и наострить кромку. Нужно обращать внимание на материал стержня, внутреннее покрытие, материал ручек. Также важно учитывать длину стержня, она должна быть не меньше 10 сантиметров. Современные покрытия мусатов (алмазное и керамическое). Для изготовления мусатов FISSMAN™ застосовує тільки самі сучасні технології. Постійне використання цього аксесуара значно подовжує термін служби ножа. Інструмент вирівнює лезо ножа, не зіскрібаючи при цьому металевої поверхні. Правити ніж потрібно ріжучої кромки ножа від себе, плавно змінюючи ніж від рукоятки до вістря.При роботі слідкуйте за тим, щоб зберігався первісний кут заточування в 15-17 градусів, заданою при виробництві.
Необхідно врахувати, чтомусат підходить тільки для ножів з середнім рівнем твердості сталі від 50 до 60 HRC.
Электрическая алмазная точилка для ножей FISSMAN™подходит для заточки различных кухонных ножей, например, керамических ножей, ножей из нержавеющей стали и т.д.Алмазные и керамические шлифовальные материалы позволяют добиться быстрых и хороших результатов заточки.
Точный угол заточки и постоянный прижим позволяют получить идеальную остроту лезвия.
Дизайн из нержавеющей стали упрощает чистку точилки, придает благородный и эстетичный вид.
Экономичная и экологически чистая сменная точильная головка продлевает срок службы точилки.
Ніколи не перевіряйте якість заточування руками!Навіть при неглибокому порізі мікроскопічні металеві ошурки, що потрапили в поріз, не дадуть рани швидко зажити. Краще візьміть аркуш паперу вертикально однією рукою і спробуйте його розрізати на вазі.
Заточка леза з цирконієвої кераміки проводиться спеціальним інструментом з алмазним напиленням, а краще звернутися в професійну майстерню.
Ці нескладні рекомендації дозволять зберегти Ваші ножі у відмінному стані надовго.