Інструкція з експлуатації виробів з силікону
Силіконова посуд з'явилася відносно недавно, але вже встигла завоювати любов і довіру багатьох сучасних господинь. Силіконові форми абсолютно нешкідливі для здоров'я, так як виготовлені з чистого силікону, абсолютно інертного медичного матеріалу. Силікон не вступає у будь хімічний вплив з оточуючими матеріалами. Отже, ваша їжа, виготовлена у формі з силікону, ніколи не буде містити ніяких сторонніх домішок.
Широкий асортимент посуду FISSMAN™включає в себе силіконові приладдя для кухні: форми для випічки і для льоду, пензлики для змащування сковород і випічки, прихватки для гарячого, кулінарні лопатки, кришки для каструль, ножі та килимки для випічки, дошки і качалки для розкачування тіста, і т. п. Силікон широко застосовуються при виготовленні ручок для сковород і каструль,а також при виробництві деякої посуду з антипригарним покриттям.
Форми для випічки і приготування страв
Силіконові вироби FISSMAN™ виконані з високоякісного силікону, який витримує температуру від -25°С до 220°С, що дозволяє їх використовувати для приготування їжі в мікрохвильовій печі, печах з функцією конвекції, духовці, як газовій, так і електричної (але не застосовуючи режим гриль!).
На відміну від металевих форм, силікон, будучи інертним матеріалом, не взаємодіє із продуктами, як при нагріванні, так і при заморожуванні, тому страви, приготовлені в силіконових формах, відрізняються відмінними смаковими якостями.
Силіконові форми для випічки незамінні для готування низькокалорійних блюд. Завдяки антипригарним властивостям матеріалу для змазування форми необхідно зовсім небагато масла, і тільки при першій випічці.
Будь-яке блюдо, приготовлене в силіконовій формі, легко виймається, зберігаючи задану форму.
Форми для випічки займуть на кухні мінімум місця. Їх можна згорнути й забрати в шафу, а при черговому використанні форма прийме первісний вид.
Готування різних блюд у силіконових формах FISSMAN™ не вимагає від господарки спеціальних знань. У них можна випікати не тільки пироги й кекси, але й приготувати запечену рибу або тушковане м'ясо, зробити желе, пудинг або холодець.
Рекомендації по застосуванню:
- При першому використанні: вимити форму теплою водою, змазати маслом.
- У процесі готування використовуйте кухонний інструмент (ніж, лопатка) з дерева, пластику або силікону.
- Перед заповненням поставте силіконову форму на основу - лист, ґрати або коло мікрохвильової печі. Наповнену форму переміщайте тільки на підставці.
- Рекомендована температура для випічки 220°С.
- Перед витягом випічки із силіконової форми дайте їй небагато охолонути, обережно відігніть краю форми.
- Після приготування вимийте форму з використанням гелів для миття посуду.
- Якщо ви миєте форму для випічки в посудомоечной машині, при наступному використанні буде потрібно повторно змазати маслом перед випічкою.
УВАГА:
- не ставте силіконову форму на відкритий вогонь, безпосередньо на газову або електричну конфорку,
- не мийте силіконову форму для випічки царапающими абразивними засобами,
- не використовуйте гострий кухонний інструмент.
Силіконові форми для льоду
Для вилучення харчового льоду Вам достатньо просто натиснути на форму,на відміну отпластиковых форм, силікон не втрачає своєї еластичності до -60°С. Крижинки виходять ідеальної форми.
У формах можна заморозити сік або приготувати міні-порції морозива, желе або іншого десерту. Особливо ефектно виглядають крижинки з замороженими всередині ягодами або шматочками фруктів. Заморозивши настій з трав, можна використовувати його в косметологічних цілях.
Рекомендації по застосуванню:
- Перед першим використанням вимийте форму для льоду теплою водою.
- Наповніть силіконову форму рідиною і поставте в морозильну камеру на рівну поверхню.
- Щоб отримати готовий лід досить натиснути пальцем на клітинку, і лід "вистрибує" у підготовлений келих.
- При тривалому зберіганні накрийте харчової лід плівкою.
Кухонні аксесуари
З аксесуарамиFISSMAN™Ваш побут стане яскравішим і комфортніше. Силіконові прилади не втрачають свій зовнішній вигляд, як це відбувається з дерев'яними та пластиковими виробами, а на відміну від металевих, не дряпають поверхню антипригарних покриттів і силіконової посуду. Вони практичні і зручні, довговічні і прості у догляді. Всі інструменти легко миються, у тому числі і в посудомийній машині.
Силіконові кришки різного діаметра відмінно підходять як для зберігання продуктів, так і для приготування гарячих страв в духових шафах і мікрохвильових печах. Для досягнення найкращого результату рекомендуємо виконувати просте правило - край посуду, на який надівається кришка, повинен бути сухим і чистим.
Силіконова підставка під гаряче незамінний на кухні. Можна сміливо ставити на неї гарячі сковорідки та каструлі. Гнучкі підставки також можуть служити прихватками.
Радимо вам мити і витирати насухо силіконові форми перед і після кожного використання – таким чином, ви не тільки збережете їх у чистоті, але і зможете поліпшити їх антипригарні властивості.