Святковий стіл на 8 Березня – 4 гарних рецепта
Вітаємо прекрасних жінок з 8 Березня! Наш магазин працює для вас, щоб вам було легко і приємно займатися своїми кухонними обов'язками. Але в цей день ви повинні або мінімум часу провести на кухні, або насолоджуватися сервіруванням стола від чоловіка. В обох випадках знадобляться рецепти красивих, але легких і смачних страв – саме такі ми підібрали для вас і ваших чоловіків.
Закуска – червона риба в авокадо
Для цієї барвистою закуски потрібна тільки червона риба, авокадо і лимонний сік.
1. Авокадо надрізається ножем посередині уздовж плоду, розламується на 2 половинки, кісточка прибирається – щоб вийшли 2 «човники».
2. Червона риба очищається від шкіри і кісток, ріжеться дрібними кубиками.
3. М'якоть авокадо надрізається ромбиком, але не виймається з шкірки.
4. Зверху викладається риба і поливається лимонним соком.
5. Подається з чайною ложечкою – треба виймати з шкірки, м'якоть з рибою і є.
Легкий різнобарвний салат в стильному оформленні
Знадобиться:
– 350 г курячої печінки;
– 1 цибулина;
– 5 перепелиних яєць;
– 4 помідори черрі;
– 3 стіл. л. оливкової олії;
– 1,5 стіл. л. соєвого соусу;
– 1 стіл. л. рідкого меду;
– 1 стіл. л. лимонного соку;
– зелень – листя салату рукола, петрушка, зелена цибуля та ін. за смаком.
Приготування:
Для заправки змішати в мисочці оливкова олія, соєвий соус, мед і лимонний сік.
Для основи обсмажте курячу печінку з цибулею.
На порційну тарілку викладіть по периметру листя салату, зверху розкладіть печінку. Розріжте навпіл варені перепелині яйця і помідори черрі, красиво розкладіть на печінці. Прикрасьте салат цілими листочками зелені.
Красиве спекотне як у ресторані – стейк сьомги під грибним соусом
Порційне печеня під ніжним соусом – не таке важке, як м'ясне, ефектно виглядає і дуже смачне.
Візьміть:
– 2 стейки сьомги (можна лосось або форель);
– по 2 ч. л. оливкової олії і соку лимона;
– 150 г свіжих печериць;
– 200 мл вершків;
– 1 цибулину;
– 1 стіл. л. борошна;
– сіль, перець, зелень.
Приготування риби:
Натріть стейки сіллю, перцем, лимонним соком і оливковою олією. Візьміть форму для запікання, змастіть рослинною олією і готуйте стейки в духовці 15 хвилин при 200°C.
Приготування соусу:
Наріжте гриби пластинками, цибулю подрібніть. Посоліть і обсмажуйте до золотистого кольору. Всипте борошно, перемішайте, влийте вершки і перемішуйте до утворення густої однорідної маси. Додайте рубану зелень.
Подача:
На тарілку покладіть зелень, запечену рибу і полийте грибним соусом.
Яскравий ягідний десерт – торт без випічки
Желейний сметанно-ягідний десерт приголомшливо виглядає (особливо, якщо взяти фігурну форму для застигання), не такий калорійний як торт і готується дуже швидко.
Потрібно:
– будь-які фрукти і ягоди (полуниця, ананас, ківі, персик, чорниця) – 300 г;
– бісквітне печиво – 150 г;
– желатин – 10 г;
– сметана 20-відсоткової жирності – 40 мл;
– різнобарвний мармелад, готове желе (несолодке) – 100 г;
– цукрова пудра – 2 стіл. л.
Приготування:
Залийте желатин водою відповідно до інструкції на упаковці і залиште набухати. Потім додайте желатин в сметану, всипте цукрову пудру і перемішайте. Покладіть в сметанную суміш нарізаний мармелад, желе, ягоди і фрукти.
Форму для застигання застелити харчовою плівкою. Додайте в десерт поламане печиво і перелийте масу у форму. Залиште застигати в холодильнику. Краще зробити це 7 березня, щоб десерт настоявся протягом ночі.